top of page
  • Fenna Holwerda - Wonder Fotografie

Fotoboek testen van Saal Digital


Een tijdje geleden ontving ik een waardebon waarmee ik een fotoalbum van Saal Digital kon testen. Ik betaalde zelf een gedeelte bij en bestelde een Fotoboek XT (Extra Thick) van 28x19 cm. Dat is ongeveer a4 formaat. Voor het album koos ik 32 dikke platliggende pagina's en een gewatteerde cover met matte afwerking. De kaft is hierdoor net een zacht kussentje en dat vind ik zelf persoonlijk echt heel erg mooi.

Het papier is mooi dik en mat en de kleuren komen goed tot zijn recht. Er zit gelukkig geen rode of gele gloed over de foto's. Ook zijn de foto's mooi helder en zijn ze niet donkerder of met meer contrast dan de originele fotobestanden. Waar ik niet zo tevreden over ben is de eerste pagina, die direct aan de achterkant van de kaft is geprint. Er is dus geen schutvel wanneer je het album opent. Zelf vind ik een wit schutvel wel veel rust geven aan het album en ook een wat luxere uitstraling. Bij een boek begint de tekst vaak ook niet aan de binnenkant van de kaft. Dan wordt er ook vaak gebruik gemaakt van een schutvel. Verder is het een erg mooi album.


108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page