top of page
  • Fotograaf Almere - Wonder Fotografie

Wie is de fotografe achter Wonder Fotografie


Om me een beetje te leren kennen, kun je dit leuke interview lezen!

Vraag 1 Hoe lang ben je al fotograaf?

Tijdens en na mijn studie mocht ik reizen maken naar Australië, Azië en Zuid-Afrika. Op deze mooie plekken kon ik foto’s maken van de adembenemende landschappen en prachtige mensen en deze delen met familie en vrienden in Nederland. Zo ontvingen ze een glimp van hoe het er daar uitzag en konden ze op afstand meegenieten. Zo is mijn liefde voor fotografie gegroeid en groeide mijn interesse in het fotograferen van mensen, emoties en details. Met mijn bedrijf Wonder Fotografie ben ik ruim 5 jaar geleden begonnen, waarvan de laatste 3 jaar full-time.

baby newborn fotograaf fotografe vrouwelijke nederland almere

Vraag 2 Waarom ben je fotograaf geworden?

Ik ben fotograaf geworden, omdat ik ervan geniet om van herinneringen kunstwerken te maken waar anderen en ikzelf nog lang van mogen genieten. Kinderen groeien snel op en dan zijn foto’s prachtige aandenkens. Als ouders wil je alle kleine details onthouden en daarom maak ik juist ook foto’s van de wimpers, handjes, voetjes, teentjes, lachjes en ook juist de leuke verbaasde blikken die baby’s vaak hebben. Ook wanneer ik kleine baby’s en kinderen fotografeer, hoop ik ze foto’s mee te kunnen geven waar ze op een latere leeftijd naar mogen kijken en zich geliefd door mogen voelen.

baby newborn fotograaf fotografe vrouwelijke nederland almere

Vraag 3 Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Ik fotografeer voornamelijk pasgeboren baby’s (newborn fotografie) en kleine kinderen. Daarnaast bied ik ook zwangerschapsfotografie aan en fotografeer ik af en toe bruiloften.

baby newborn fotograaf fotografe vrouwelijke nederland almere

Vraag 4 Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit mijn eigen kinderen, de natuur, het zonlicht bij buiten-shoots, of kleurcombinaties die je vaak terugziet in tijdschriften. Soms vind ik mooie houten schalen in tuincentra of ik zie ik leuk stoeltje in een kringloopwinkel of op een brocante markt. Ik knutsel ook regelmatig en dan maak ik mijn eigen props, newborn haarbandjes of newborn outfits.

baby newborn fotograaf fotografe vrouwelijke nederland almere

Vraag 5 Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Vaak kiezen mensen mij als fotograaf op basis van de natuurlijke poses, kleuren en materialen die ze terugzien in mijn foto’s. Klanten komen soms uit België of net voorbij de Duitse grens naar mijn fotostudio in Almere, omdat ze iets gezien hebben in mijn foto’s en daarvoor bereid zijn wat verder te rijden. Dat is uiteraard een enorm compliment! Ze geven dan aan dat ze juist het zachte licht, de warmte, de natuurlijke kleuren en de ontspannen kindjes die op de foto’s staan de redenen zijn om mij te kiezen als fotograaf. De ouders kiezen daarnaast zelf ook de basiskleuren voor de fotoshoot, dus soms gebruik ik juist wel meer kleur of een leuke bloemenmuts!

baby newborn fotograaf fotografe vrouwelijke nederland almere

Vraag 6 Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Eerlijk gezegd heb ik niet 1 leukste fotoshoot. Het is wel altijd extra bijzonder om een tweeling te mogen fotograferen. Zo heb ik ook een natuurlijke bevalling van een tweeling gefotografeerd als geboortefotograaf en dat is ook iets wat ik niet zal vergeten. Ik vind het altijd erg leuk wanneer ik een kindje vaker mag fotograferen. Zo gebeurt het regelmatig dat ouders eerst langskomen voor een zwangerschapsfotoshoot, later voor een newborn fotoshoot, weer iets later voor een Sitter Sessie (kindje rond de 8 maanden) en dan rond de eerste verjaardag voor een Cake Smash Fotoshoot. Dan zie je het kindje steeds groter worden!

baby newborn fotograaf fotografe vrouwelijke nederland almere

Vraag 7 Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Op dit moment heb ik twee mooiste foto’s, maar het wisselt wel eens. Mijn favoriete foto’s zijn vaak wel de foto’s van onze eigen kinderen of onze Golden Retriever pup, omdat daar de meeste sentimentele waarde voor mij aanzit. Zo vind ik deze foto van onze kinderen samen erg mooi. Ze lopen met de armen over elkaar heen als broer en zus en dikke vrienden. Ook vind ik de foto’s van mijn dochter in de zelfgemaakte bloemenkrans nog steeds erg mooi. We fotografeerden tussen de bomen vol bloesem en dat geeft de foto een zacht effect. Ik heb ook foto’s waarbij ze naar de camera lacht, maar juist deze foto waarbij ze niet de lens inkijkt laat haar mooi zien zoals ze is.

baby newborn fotograaf fotografe vrouwelijke nederland almere

Vraag 8 Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Ik print meestal op linnen of op houten blokken. De linnen structuur is fijn genoeg voor alle details van de foto en toch ook mooi zacht waardoor ik het mooi bij newborn fotografie vind passen. De houten fotoblokken kun je leuk neerzetten en kunnen ook door kinderhandjes opgepakt en vastgehouden worden, zonder dat ze beschadigen. Die laatste bestel ik vaak met ronde hoeken.

baby newborn fotograaf fotografe vrouwelijke nederland almere

Vraag 9 Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Thuis hebben we overal foto’s. In verschillende lijstjes hebben we foto’s van ons gezin en van de kinderen samen en individueel. Ook hangen er foto’s op linnen en staan er een aantal houten fotoblokken. De kinderen vinden het erg leuk om de foto’s steeds opnieuw te bekijken en ze hebben ook albums waar we vaak doorheen bladeren. Iemand heeft ooit tegen me gezegd dat kinderen zich geliefd en thuis voelen in een huis waar ze zichzelf op foto’s zien met ouders, grootouders, andere familieleden of vrienden. In het Engels is er een betere uitdrukking. Het zou ze een ‘sense of belonging’ geven.

baby newborn fotograaf fotografe vrouwelijke nederland almere

Vraag 10 Wat is de grootste uitdaging tijdens je werk?

De grootste uitdaging in mijn werk is niet het fotograferen, maar meer de bedrijfsvoering er omheen. Het fotograferen, selecteren van foto’s en het nabewerken vind ik vooral erg leuk. Het geeft me energie en ik geniet ervan. De administratie, het runnen van een bedrijf en het beantwoorden van mail kost vaak meer tijd en energie dan ik verwacht, waardoor daar soms uitdagingen liggen voor mij.

baby newborn fotograaf fotografe vrouwelijke nederland almere

baby newborn fotograaf fotografe vrouwelijke nederland almere

baby newborn fotograaf fotografe vrouwelijke nederland almere

baby newborn fotograaf fotografe vrouwelijke nederland almere

473 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page