top of page
  • Foto van schrijverFenna Holwerda

Foto op aluminium testen


Een tijdje geleden werd ik benaderd door het bedrijf www.FotoOpAluminium.nl met de vraag of ik een product wilde reviewen. Het ging om een foto op aluminium met de afmetingen 40cm bij 60 cm. In de studio laat ik graag voorbeeldfoto's zien aan ouders, zodat ze kunnen aangeven welke foto's ze aanspreken. Ook heb ik een aantal portfolio albums vol foto's van Newborns met ouders en broers/zussen, zodat de ouders en kinderen kunnen zien hoe ze de baby op een foto kunnen vasthouden. Ik had nog geen foto hangen van een vader met een newborn en dus besloot ik daar een foto van te bestellen.

De foto kwam goed verpakt binnen en is een stuk dunner (platter) en zwaarder dan een canvas. Het materiaal voelt glad en is mat. Het glimt dus niet. De details van de foto zijn goed zichtbaar. Ik vond alleen geen ophangsysteem en heb dus geen idee hoe ik de foto het beste kan ophangen. Hij staat nu tegen de muur. De achterkant is glad en er zit geen inkeping oid in. Hij is ook een keer gevallen, waardoor er in de zijkant nu wel een deukje zit. Het valt gelukkig niet op. De punten zijn best scherp en ik zie wel dat de foto wat stof aantrekt. De stof zie je dan goed op de donkere delen van de foto. Het is een prima product, maar persoonlijk vind ik de zachtheid, de structuur en de dikte van canvassen mooier. Het is wellicht wat ouderwets, maar ik vind de zachtheid van canvas mooi bij newborn foto's passen. Mocht je bijvoorbeeld een foto hebben van een landschap of architectuur en de foto heeft veel contrast en details, dan is het aluminium wel mooi scherp! www.FotoOpAluminium.nl is een dochterbedrijf van www.Fotocadeau.nl.


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page